You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Підгодовування грудних дітей

Дитині, якій уже минуло 2—3 місяці, зви­чайно лікарі радять давати взимку і восени риб’ячий жир або ві­тамін. Ці речовини зміцнюють організм дитини, сприяють запобіганню рахіту. Проте не слід вводити в раціон дитини риб’я­чий жир і вітамін О, не спитавши дозволу медичного праців­ника.

З трьох місяців рекомендується давати немовляті трохи си­рого ягідного, фруктового або овочевого соку для того, щоб воно одержувало більше вітаміну С. Почати треба з кількох крапель і протягом 2—3 тижнів збільшити порцію до 2 чайних ложок. Да­вати сік треба в 2 прийоми. На п’ятому місяці життя дитина по­винна одержувати вже 4—5чайних ложок соку.

Як готувати сік. Беруть спілі фрукти або ягоди, старанно миють їх під струменем гарячої кип’яченої води, розминають у чистому посуді і віджимають че­рез марлю. Овочі, перед тим як їх чистити, треба вимити щіткою. Зберігати сік можна протягом дня (найбільший строк), а капустяний треба давати дитині відразу, бо він швидко набуває неприємного смаку й запаху. Майже кожний сік тре­ба підсолодити цукро­вим сиропом. Варять сироп з розрахунку: на столову ложку води одна столова ложка цу­крового піску.

П’ятимісячній дити­ні вже недосить са­мого материнського мо­лока, вона потребує також іншої їжі. Найкраще почати її під­годовувати рідкого манною кашею. В емальовану (з непошкодже-ною емаллю) або алюмінійову каструльку наливають склянку води, кладуть щіпку солі і ставлять на вогонь.

Коли вода заки­пить, помалу, весь чар помішуючи, всипають 2 чайні ложки ман­ної крупи. 10—15 хвилин каша вариться на слабому вогні, щоб википіла приблизно половина рідини.

Потім додають півсклянки сирого коров’ячого молока і чайну ложку або кусок цукру, дають закипіти, добре розмішуючи. В перший раз дитина повинна одержати перед годуванням груддю всього 3—4 чайні ложки нової для неї їжі. Поступово порцію збільшують, і через 2 тижні можна давати вже 1/3 склянки каші, повністю замінивши  нею одне годування груддю.

Leave a Reply