You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Виведення плям від фруктів і червоного вина

Плями від фруктів, якщо вони свіжі, виводять гарячою водою. Корисно пляму кілька хвилин спочатку потримати в гарячому молоці, а потім уже промивати.

Більш застарілі плями виводять розчином лимонної або щавлевої кислоти (2 грами на склянку води), після чого старанно промивають теплою водою.

Якщо після цього залишаються забарвлені плями, то застосовують (для бі­лих тканин) перекис водню з нашатирним спиртом (1 чайна ложка на склянку гарячої води), а потім промивають водою. Плями від фруктів можна також відмити злегка підігрітим денатурованим спиртом.

Плями від червоного вина і ягід можна виводити способами, указаними для плям від фруктів. Плями на кольорових виробах добре знімає суміш гліцерину з сирим яєчним жовтком (1 : 1). Цією сумішшю намазують плями, залишають на кілька годин, а потім промивають теплою водою. При цьому забарвлення виробу цілком зберігається.

На свіжі плями від червоного вина, або ягід рекомендують наси­пати вологої столової солі і через деякий час промити мильною водою.

Можна замочити в молоці або сироватці і випрати. Ягідні і винні плями з білих виробів можна вивести також перекисом водню (1 чайна ложка на 1/2 склянки води); після виведення очищене місце промивають холодною водою.

Свіжі плями від вина, фруктів і ягід можна вивести гарячою водою. Для цього натягують тканину над яким-небудь посудом і ллють невеликим струмком киплячу воду з чайника до повного зникнення плям.

Вироби з білого крепдешину, з кольорових тка­нин, на яких є плями, натягують над якою-небудь посудиною і на пляму ллють киплячу воду краплями з чайника, поки пляма не зникне.

Tags:

Leave a Reply