You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Догляд за шкіряними виробами

Щоб зберегти шкіряні вироби, в тому числі і взуття, треба своєчасно очищати їх від бруду і пилу. Якщо шкіряні вироби намокли, їх треба протерти сухою ганчіркою.

Не можна сушити їх біля опалювальних приладів, бо від цього вони псуються. За­сохлу, жорстку шкіру рекомендується змащувати різними жиро­вими речовинами: касторовим маслом, риб’ячим жиром і також воском. Ці речовини наносять на поверхню шкіри тонким шаром, щоб не утворилося жирних плям.

Шкіряне взуття рекомендують чистити відразу після того, як воно зняте, видаливши спочатку пил і бруд. Змащувати взуття кремом треба не рідше як 2 рази на тиждень.

Для кольорової шкіри застосовують безкольоровий крем. Щоб взуття не рипіло, треба підметку змастити рідкою олією, краще льняною або соняшниковою.

Взуття та інші шкіряні вироби треба зберігати в сухому, по можливості, прохолодному приміщенні, не освітленому сонцем.

Лакове взуття, щоб запобігти злипанню, треба влітку загортати  в папір. Рекомендується також злегка змащувати верх взуття ла­ноліновим кремом.

Біле взуття з текстильним верхом не треба мити, тому що воно від цього втрачає форму; його треба чистити. Попереду висушив­ши взуття, жорсткою щіткою з нього видаляють пил та інше за­бруднення, а плями зачищають бензином або плямовивідником.

Після цього на верх взуття наносять зубною щіткою рівномірним шаром суміш з очищеної крейди (або зубного порошку) і миль­ного розчину у вигляді рідкої пасти. Потім взуття слід висушити і злегка протерти м’якою щіткою.

Взуття із замші часто залиснюється і набирає некрасивого ви­гляду. Для підновлення слід лиснючі ділянки взуття спочатку, злегка протерти дрібним наждачним папером, сухою столовою сіл­лю або чорнильною гумкою, а потім очистити щіткою (в продажу є спеціальні гумові щітки).

Можна також спочатку протерти ган­чіркою, змоченою водою з нашатирним спиртом, а потім знову про­терти дрібним наждачним папером.

Leave a Reply