You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Торти

Торти — це окраса святкового стола. Печуться вони з пісочно­го, бісквітного і листкового тіста. За формою торт може бути прямокутним, круглим, фігурним або ступінчастим. Він може скла­датися як з одного, так і з кількох шарів тіста.  Спечений попереднього дня бісквітний чи горіховий корж роз­різати гострим довгим ножем або ниткою.

Щоб коржі краще в’язалися з кремом і не були занадто сухи­ми, перед накладанням крему їх треба скропити солодкою кавою або чаєм з ромовою чи ванільною есенцією.

Коржі змастити начинкою чи кремом,- скласти їх разом так, шоб нижній корж став верхнім, злегка притиснути, боки вирівня­ти ножем. Нерівності заповнити кремом і також старанно вигла­дити ножем. Потім верх і боки обсипати меленими або грубо по-січеиими горіхами, мигдалем, тертим шоколадом або кришками, які залишилися при обрізуванні торта.

Торт можна покрити теплою помадкою, розрівнявшії широким ножем по поверхні так, щоб вона спливла і на боки. Коли торт охолоне, його можна покрити ще раз, але вже рідшою помадкою, щоб вона сама розплилась по торту.

Тоді поверхня буде кращою. 0 Верх торта оздобити ягодами або фруктами з варення без си­ропу, вмочуючи їх у цукор, кольоровим мармеладом чи забарвле­ним харчовою фарбою кремом. За допомогою шприца або конди­терського мішечка можна витиснути з кольорового крему квіти, візерунки, зробити решітку, гарно оформити краї торта.

Продукти для торта мають бути високоякісні. Борошно і крох­маль просіяти, яйця тримати в холодному місці. Якщо вершкове масло не свіже, промити його ледве теплим молоком (1 л молока «а 250 г масла), а потім холодною водою.

Жовтки розтирати з цукром, доки не почнуть біліти і гуснути, до них додати круто збиту піну, борошно чи сухарі або горіхи і всю масу обережно вимішати ложкою.

Торт можна пекти в тортівниці, каструлі, гусятниці або у форм і для баб. Дно і боки посуду вистелити папером, змащеним жиром, і посипати сухарями. Торт смачніший, якщо полежить два-три дні.

Leave a Reply