You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Торт закарпатський

Т і с т о: п е р ш й й корж — 250 г борошна, 150 г вер­шкового масла, 100 г цукрової пудри, 2 жовтки, 1—2 ст. ложки сметани; другий корж — 6 яєць, 2 білки, 200г. цукру, 200 г мелених горіхів, 2 ст. ложки мелених білих сухарів.

Начинка: банка згущеного молока, 400 г вершкового масла, 2—3 ч. ложки розчинної кави, 25 г коньяку або рому.

Джем: 500 г сушеного чорносливу, 150 г цукру, ‘/2 склянки води, цедра з ‘/2  цитрини. Перший корж (пісочний): жир посікти з просіяним ‘”орошном, додати жовтки, цукрову пудру і замісити на сметані тісто.

Приготовлену масу поділити на дві ча­стини. Другий корж (горіховий бісквіт): з білків збити густу піну, поступово додаючи по ложці цукру, вимішати з жовтками, меленими горіхами і сухарями. Приготовлену масу поділити на дві частини і спекти два Коржі. Дно тортівніщі вистелити промащеним папером, покласти   ложкою   частину   пісочного тіста, розрівнят його рукою і поколоти виделкою.

Тоді змастити поло; виною джему і накрити горіховим  бісквітом. Пекти гарячій духовці  (200 °С) протягом ЗО хв. Так само при” готувати другу частину торта.

Джем приготувати так: сушені сливи помити, замочити на ніч, вибрати кістки і нарізати соломкою. Залити гу стим сиропом, звареним з цукру і ‘/2 склянки води, до­дати цедру і варити на повільному вогні до .прозорості Джем повинен бути середньої густоти.

Начинку приготувати так: банку згущеного молока п класти  в   каструлю, залити   водою  і  варити   протяго 1,5 год, в міру википання доливати гарячою водою.

По тім масло кімнатної температури розтерти з охолодже­ним згущеним молоком, додати каву, розчинену в 1 ст. ложці гарячої води, коньяку або рому. Спечені коржі перекласти начинкою, змастити нею верх і боки торта посипати грубо посіченими горіхами і прикрасити нарі­заним зеленим мармеладом.

Leave a Reply