You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Торт з лісових горіхів

Т і сто: 8 яєць, 250 г цукру, 350 г лісових горіхів, 2 ст. ложки білих мелених сухарів.

Крем: 4 жовтки, 200 г цукру, 3 ст. ложки настою кави, 150 г вершкового масла, ванілін, 1 ст. ложка коньяку. Помадка: 500 г цукру, 1/2 склянки кави, ‘/2 ч,- ложки цту, 1 ч. ложка вершкового масла.

З білків збити круту піну, поступово додаючи по ложці чукру, і продовжувати збивати до утворення пухкої ма­си. Тоді вимішати з підсмаженими і посіченими горіха­ми та сухарями. Цією масою наповнити дві тортівниці, мащені жиром і посилані сухарями. Пекти в теплій ду­ховці (150—190 °С) протягом 35 хв. Коли коржі охо­лонуть, покропити їх солод­кою кавою і перекласти ка­вовим кремом. На другий день торт полити кавовою помадкою і оздобити підсма­женими і посіченими лісо­вими горіхами, тертим шо­коладом і кремом .

Крем приготувати так: зва­рити на воді столову ложку меленої натуральної кави, щоб було ‘/2 склянки настою, процідити. Жовтки розтерти з цукром і ваніліном, вли­ти каву і збивати у посуди­ні, поставленій в більшу посудину з киплячою водою. Коли маса почне гуснути, зня­ти її з вогню і збивати, поки не охолоне. Масло збити до утворення піни, обидві маси змішати, додати 1 ст. ложку коньяку і охолодити.

Помадку приготувати так: цукор залити міцним настоєм натуральної кави і оцту, прикрити і варити. Коли крапля : сиропу, спадаючи з ложки, тягне за собою «нитку», зня­ти з вогню, додати масло і розтирати. Коли помадка почне гуснути, вилити її на торт. Якщо помадка дуже густа, розвести її 3 ст. ложками настою кави.

Leave a Reply