You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Торт крохмальний з кавовим кремом

Жовтки розтирають з цук­ром і цедрою. Коли маса побіліє і стане пухкою, вимішують її зі збитими білками і додають крохмаль.

З цього тіста у тортівницях, змащених жи­ром, печуть три коржі у гарячій духовці протягом 45 хвилин так, щоб коржі не рум’янилися. Охололі коржі збризкують солодкою кавою, пере­кладають кремом. Цим же кремом змащують верх і боки торта. Оздоблю­ють тертим шоколадом або лимонною цедрою.

Крем готують так: варять каву (1 столова ложка натуральної кави на півсклянки настою), проціджують. Жовтки розтирають з цукром, вливають каву і збивають в посудині, яку ставлять у другу посудину з киплячою водою, поки маса не загусне, після чого продовжують збивати в холодному місці, поки охолоне. Масло збивають до утворення піни, і обидві маси змішують.

Торт можна вкрити і помадкою. Помадку слід готувати так: заварю­ють цукор з водою, поки не загусне, охолоджують, додають сік лимона, ложечку вершкового масла, все розтирають. Коли помадка почне біліти, виливають її на торт.

Набір продуктів: для тіста: 10 яєць, 200 г цукру, 200 г картопляного крохмалю, цедра з 1 лимона або апельсина; для крему: півсклянки настою натуральної кави, 100 г цукру, 4 жовтки, 100 г вершкового масла; для по­мадки: 250 г цукру, півсклянки води, цедра і сік з лимона, ложечка верш­кового масла.

Tags:

Leave a Reply