You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Торт горіхово – цитриновий

Тісто: 12 яєць, 250 г мелених горіхів, 250 г цукру, 50 г шоколаду, 2 ст. ложки мелених білих сухарів, цед­ра з 1 цитрини.

Крем: 250 г вершкового масла, 200 г цукру, 100 г шо­коладу, 50 г мелених горіхів, 1 жовток, ванілін, 1/2 склян­ки води.

Начинка: 2 цитрини, 250 г цукру, ‘/4 склянки води. Помадка: 300 г цукру, ‘/2 склянки води, 1 ч. ложка оцту, 50 г шоколаду або какао, 2 ч. ложки вершкового масла, ванілін.

З білків збити круту піну, поступово додаючи цукор. Тоді влити жовтки, вимішати, всипати мелені горіхи, сухарі, тертий шоколад, цедру з 1 цитрини і знову ви­мішати. Цю масу вилити у дві змащені жиром тортів-ниці і пекти в духовці (200 °С) протягом 35 хв.

Коржі зняти з форми і охолодити, скропити солодкою кавою. Перший розрізати на два шари і перекласти цитриновим джемом, накласти крем і накрити другим коржем. Верх і боки торта покрити шоколадною помадкою, обсипати меленими горіхами.

Крем приготувати так: з цукру і води зварити сироп, додати тертий шоколад, мелені горіхи і вимішати. Окре­мо збити масло, щоб утворилася піна, вимішати з жовт­ком і ваніліном, а потім з шоколадною масою.

Начинку приготувати так: цитрини наколоти дерев’яною паличкою в багатьох місцях. Зварити, відливаючи два-три рази воду. Якщо дерев’яна паличка вже вільно про­ходить крізь цитрину, відцідити, охолодити, натерти на дрібній тертці. З цукру і води зварити сироп, додати натерту цитрину і варити до прозорості. Якщо джем не досить кислий, додати сік з цитрини.

Помадку приготувати так: цукор залити гарячою водою, оцтом, накрити і варити. Якщо крапля сиропу, спадаючи з ложки, тягне за собою «нитку», додати зігрітий шоко­лад або зварене у 2—3 ст. ложках води какао. Зняти з плити, додати масло, ванілін. Коли маса почне гуснути, аилити на торт.

Leave a Reply