You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Торт “Довбуш”

Тісто: 150 г борошна, 200 г цукру, 8 яєць. Крем: масляний — 250 г цукру, 250 г вершкового масла, 2—3 ст. ложки вершків, 4 жовтки, 50 г шоколаду, ванілін; горіховий — 200 г мелених горіхів. 250 г цукру, 100 г вершкового масла, 4 жовтки, 1 ч. ложка меленої натуральної кави, ванілін.

Помадка: 300 г цукру, 1/2 склянки води, 1/2 ч. ложки оцту, 1 ст. ложка вершкового масла, сік з ‘/2 цитрини, З білків збити круту піну, додаючи цукор.

Тоді влити жовтки і все добре вимішати; всипати борошно і знову вимішати, щоб була однорідна маса. Наповнити нею змащену жиром тортівницю. Пекти в гарячій духовці (210—240 °С) протягом 35 хв.

Коли знятий з форми торт остигне, порізати його гострим ножем на два шари і перекласти їх поперемінно холодними масляним і го­ріховим кремами. Верх і боки торта полити білою по­мадкою і обсипати тертим шоколадом. Крем приготувати так: масляний — з цукру і верш­ків зварити сироп, покласти вершкове масло і розти­рати, поки воно розтопиться.

Коли маса почне гуснути, додати жовтки (по одному), теплий шоколад, ванілін і добре розтерти; горіховий — жовтки і цукор роз­терти, додати каву, вимішати з горіхами, поставити на плиту і, вимішуючи, заварити. Знятії з плити, охолоди­ти, додати масло, ванілін. Розтерти до утворення пух­кої маси.

Помадку приготувати так: цукор залити гарячою водою, оцтом, накрити і варити. Якщо крапля сиропу, спадаючи з ложки, тягне за собою «нитку», зняти з вогню, до­дати масло, цитриновий сік і розтирати. Коли помадка почне біліти, вилити на торт. Якщо помадка дуже гу­ста, влити 2—3 ст. ложки води.

Leave a Reply