You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Торт безе

Тісто: 7 білків, 300 г цукру, цедра з ‘/2 цитрини, 100 г оріхів або мигдалю. Начинка:  500 г   вершкового   масла,  300   г   цукру, 2 жовтків, 100 г мигдалю або горіхів, 2 ст. ложки меленої натуральної або згущеної кави, ромова есенція.

З білків збити густу піну, поступово додаючи по ложці цукру. Збивати доти, доки цукор не розійдеться в піні, тоді додати горіхи, цедру і вимішати.

Масу поділити на три частини, кожну викласти у змащену жиром і поси­лану меленими горіхами або мигдалем тортівницю і ви­сушити у теплій духовці (200 °С) протягом 45 хв. Готові коржі перекласти начинкою. Верх і боки торта змасти­ти начинкою і посипати грубо посіченим мигдалем або горіхами та оздобити хризантемами з цукатів. Начинку приготувати так: жовтки, цукор, 2—3 ст. лож­ки кави збивати на парі, доки маса загусне.

Масло роз­терти до утворення піни, додаючи по ложці охолодже­них жовтків, а наприкінці ромову есенцію і очищені та підсмажені цілі мигдалини або четвертинки горіхів. Пе­ред змащенням масу охолодити.

Leave a Reply