You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Мазурок з маковою начинкою

Тісто: 200 г борошна,   100 г  вершкового масла або маргарину, 1 жовток, 1 ст. ложка цукру. Начинка: 150 г маку, 150 г цукру, 4 жовтки, цедра і сік з 1 цитрини, кориця, 200 г вишневого джему, 2 ст. ложки мелених сухарів.

Помадка: 300 г цукру, 1/2 склянки води, ‘/2 ст. лож­ки оцту, 1 ч. ложка вершкового масла, сік з 1 цитрини.  Жир посікти з борошном, додати жовток, цукор і замі­сити пісочне тісто, вистелити ним дно тортівниці, поко­лоти, змастити вишневим джемом, накласти макову на­чинку і пекти в гарячій духовці (210—240 °С) протягом.: ЗО хв. Спечений мазурок полити помадкою.

За допомо­гою кондитерського мішечка зігрітим шоколадом нане­сти рисунок. До зігрітого шоколаду додати 1—2 ч. лож­ки молока і 1 ч. ложку масла, розтирати до охолодження.  Начинку приготувати так: мак запарити, розтерти, до­дати цукор і жовтки, корицю, сік і цедру з цитрини.

Все це вимішати з білковою піною і сухарями. Помадку приготувати так: цукор залити гарячою водою, оцтом, накрити і варити. Якщо крапля сиропу, спадаючи з ложки, тягне за собою «нитку», зняти з вогню, додати масло, цитриновий сік і розтирати.  Коли сироп почне гуснути і побіліє, вилити на мазурок. Якщо помадка ду­же густа, додати 1—2 ст. ложки води і розтерти.

Leave a Reply