You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Зпиження крони дерев

Зниження крони, постійне омолодження старих гілок і плодушок, переведення сильноростучих гілок на більш слабкі усувають вказані недоліки, забезпечують регуляр­не плодоношення і високу якість врожаю.

Техніка посадки ягідних культур (смородини, порі­чок, малини, аґрусу) значно простіша. Але й тут якістю садіння визначається успіх справи. Ягідні кущі, як було вже сказано, краще садити восени, бо вони починають рости ранньою весною.

Грунт перед садінням добре роз­пушують та боронують граблями. Садять рослини під шнур, намічаючи лунки спеціальним шаблоном або й «на око». Ямки копають безпосередньо під час садіння за розміром кореневої системи.

Якщо добрив внесено мало, а навезений грунт недостатньо родючий, то посадкові ями (або канавки) копають шириною 50—60 см, глиби­ною до 40 см і заправляють їх добривами, як  для пло­дових культур.

Рослини смородини, порічок та аґрусу садять на 3—5 см глибше, ніж вони росли в розсаднику, а малину та чорноплідну горобину — на ту ж глибину, на якій вони росли в розсаднику.

Як і в плодових, перед посадкою уважно оглядають корені і видаляють підмерзлі, пошкоджені, підсохлі, об­різуючи до живої частини, вмочують у бовтанку. Сад­жанці аґрусу перед садінням бажано намочувати у воді протягом 5—6 годин.

Зразу ж після садіння восени зрізують надземну час­тину на пеньок: у смородини і порічок заввишки 18— 20 см, в аґрусу, малини — на 10—15 см.

При підмерзанні верхівок рано навесні зрізи повторюють, залишаючи 3—• 5 живих бруньок від поверхні грунту. Якщо грунт недос­татньо вологий, рослини відразу після садіння полива­ють з розрахунку відро води на 3—5 рослин.

Leave a Reply