You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Як готувати сад до зими

Радіючи доброму урожаю, не забувайте, що в своєму садку ви одержа­ли не останні плоди. І в наступному році, і ще багато років, а то й деся­тиріч дерева будуть давати урожай вам, вашим дітям та онукам. Тому збираючи врожай, не забувайте про ретельний догляд за вашими зеле­ними друзями.

Регулярно збирайте падалицю, стиглі, але пошкоджені плоди пере­робляйте на сухофрукти, соки, джеми, а гнилі, висохлі і непридатні для переробки закопайте або спаліть.

Якщо цього не зробити, личинки вийдуть з плодів, залялькуються, а в майбутньому році дадуть нове покоління шкідників. Зберіть і знищіть муміфіковані (засохлі) і гнилі плоди — резервацію хвороб, а також рештки пакувального матеріалу, прокладки з соломи, трави, паперу між чаталами і гілками. Зніміть ловчі пояси, паперові спаліть, а виготовлені з мішковини прокип’ятіть, ви­сушіть і складіть у сухому місці до майбутнього року. Обробіть 3%-ним нітрафеном або залізним купоросом чатали, складіть їх на підставки і накрийте плівкою, щоб не гнили.

Виріжте сухі і поламані гілки, зберіть і спаліть їх. Камедь на кісточкових обережно зріжте ножем, рани про­мийте 3%-ним розчином оцту або щавлевої кислоти. Восени можна також лікувати рани та дупла. Краї їх зачистіть гострим ножем і за­мажте садовим варом, фарбою на оліфі або сумішшю глини, коров’яку з додаванням невеликої кількості дрібної вовни.

Tags:

Leave a Reply