You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Вирощування редиски

РЕДИСКА. Найпоширеніша рання овочева культура, основний постачальник свіжої вітамінної продукції у вес­няний період. Адже привабливі червонощокі коренепло­ди ранніх сортів з’являються вже через 25—ЗО днів піс­ля сівби.

У редисці є мінеральні солі калію, кальцію, фосфору, магнію, натрію, заліза, йоду, вітаміни С, ВІ, В%, РР. Ніж­на соковита клітковина та інші речовини збуджують апе­тит, поліпшують роботу шлунково-кишкового тракту, сприяють обміну речовин у організмі.

Редиска — холодостійка культура, вона легко пере­носить весняні приморозки до 3—4 °С, не терпить посухи.

У відкритому грунті навесні редиску сіють у 3—4 строки, як тільки розмерзнеться грунт. Ділянку слід ви­бирати з родючим пухким грунтом, по можливості на південному або південно-західному схилі.

Попередника­ми редиски можуть бути огірки, цибуля, озима пшениця, картопля, зеленні культури, під які вносили достатньо гною.

Висівають каліброване насіння по фракціях у старан­но оброблений грунт на глибину 2 см. Якщо це роблять вручну, насінини розкладають у борозенки на відстані близько 4 см одна від одної і загортають їх землею.

Якщо хочете мати своє насіння редиски, то виберіть типові за формою і забарвленням для даного сорту коре­неплоди від першого строку сівби, обріжте на них листя, залишаючи короткі черешки, і висадіть у той самий або на другий день на ділянці.

Схема садіння — 60×30 см. Лунки під час садіння поливають, а землю навколо коре­неплодів ущільнюють. Якщо старанно доглядати і поли­вати, насінники достигнуть через ПО—120 днів. З одного квадратного метра можна зібрати 80—90 г якісного на­сіння.

Leave a Reply