You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Вирощування кропу

КРІП вирощують як пряну рослину, додають до різ­них страв, використовують при солінні різних овочів та консервуванні. Це невибаглива до умов вирощування рослина.

Щоб мати рясну й запашну зелень, кріп виро­щують на удобреному, пухкому, помірно вологому грун­ті, бо при вирощуванні на щільних грунтах і при нестачі вологи та елементів живлення він утворює дрібні й грубі листки та стебла.

На зелень кріп починають сіяти рано весною, а потім при потребі ще кілька разів сіють через кожні 12—15 днів стрічковим способом. У стрічках сіють по 7—8 ряд­ків на відстані 10—12 см, а між стрічками —45—50 см.Висівають його і по грядках, наприклад, по суницях, кар­топлі, буряках або як проміжну культуру між огірками, кабачками, коренеплодами, між цибулинними культурами, а також використовують під кріп площі, звільнені від ранніх овочів.

Для одержання квітучих рослин кріп сіють один раз однорядковим чи двострічковим способом з міжряддями 45—50 см, а відстань між рядками— 15—20 см. Норма висіву при вирощуванні на свіжу зелень — 25 кг/га, на стебла для соління — 15 кг/га.

При вирощуванні к’ропу для соління або для одержання насіння необхідно росли­ни проривати в рядках на відстані 5—8 см. Сіяти кріп можна також під зиму, перед настанням сталих примо­розків, але тоді норму висіву збільшують на 15—20 %.

Після появи сходів, коли рослини трохи підростуть, їх поступово проривають, використовуючи вирвані на зе­лень. Для соління кріп збирають після того, як він одцвіте, зрізуючи при корені, зв’язують у пучки і просушують на сонці або в сухих провітрюваних приміщеннях.

Leave a Reply