You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Редька

Зовні, за смаком дуже близька до редиски. Агротехніка їх також подібна. Насінні рослини, розміщені поряд, можуть перезапилюватись. Це продукція осінньо-зимового споживання.

Є редька біла і чорна. Останню використовують у народній меди­цині як протипростудний, сечогінний засіб і такий, що збуджує апетит, а кашка з неї діє подібно до гірчичників. У суміші з морквою і столовими буряками вживають від недокрів’я. Сік з неї п’ють від каменів у жовчно­му міхурі.

Виділені так звані літні ранньостиглі сорти, які вирощують для спо­живання влітку (Делікатес, Одеська 5), і зимові, що добре зберігаються (Зимова кругла біла, Зимова кругла чорна, Сквирська біла, Сквирська чорна).

Грунт під редьку готуйте ретельно — внесіть на 1 м2 по 25—ЗО г сечо­вини, стільки ж калійної солі і ЗО—40 г суперфосфату; глибоко пере­копайте, полийте, після доспівання грунту вирівняйте. Для літнього споживання насіння сійте рано, а для зимового — за 70—80 днів до настання сталих морозів рядками на відстані 40—50 см, в рядках загу­щувати не слід, щоб рослини не витягувались.

Рослини поливайте через 6—7 днів, підживлюйте, розпушуйте грунт. Не захоплюйтесь високими дозами азотних добрив — це може призвести до жирування рослин, а коренеплоди виростуть дрібні, що погано зберігаються. Урожай ^ збирайте пізно восени, перед настанням постійних морозів.

Leave a Reply