You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Поливання та підживлення саду

Поливання плодових  дерев  і  чагарників.  Перше  поливання прово­дять після того, як грунт відтане. Витрата води залежить від віку дерева: до 10 років — 10—15 відер, від 10 до 15 років — 20—25 відер, понад  15 років ЗО –   40  відер  па  дерево.

Щоб   вода   не   розтікалася,  рекомендується зробити  канавку на   глибину   штика  лопати  радіусом  1,2—1,5 см залишають кілька  перемичок — так вода  рівномірніше  розподілятиметься по колу.

Кореневе підживлення. Перше підживлення провадиться одночасно із другим поливанням — перед цвітінням. У межах пристовбурного кола пробивають коловоротом-буром лунки глибиною 30—40 см.

Підживлення провадиться органічними добривами (перегній — 1 частина на 5—6 частин води або пташиний послід — 1 частина на 10—12 частий води) і з розра­хунку по 4 л па рік життя дерева.

Одночасно вносять повне хімічне добри­во (40 г на 1 квадратний метр пристовбурного кола). Коли розчин вбирає­ться, лунку засипають торфофекаліями, гноєм, компостом або перегноєм.

Мульчування пристовбурного кола. Відразу ж, як тільки стане сніг, пристовбурне коло мульчують — засипають топким шаром торфу або сажі без спушування.

Це сприяє прогріванню грунту та активізації кореневої системи. Яблуні після мульчування зацвітають раніше — завдяки цьому личинки яблуневого хруща не встигають склеїти пелюстки, вивалюються із розкритих пуп’янків і гинуть на землі без їжі.

Leave a Reply