You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Підготовка грунту під сад

Основна маса кореневої системи плодових дерев розміщується в грунті на глибині від 20 до 70 сантиметрів. Тому для кращого розвитку кореневої системи плодові дерева потребують глибокого передпосадкового обробітку грунту.

Оскільки в присадибних садах немає можливості провести суцільну глибоку плантажну оранку, як це робиться під промислові насадження, тут доводиться обмежуватись звичайною оранкою або перекопуванням та копан­ням досить широких ям (не менше 1,25—1,50 метра у діаметрі).

Глибина ям залежить від ґрунтових умов. На підзолистих грунтах Полісся ями рекомендується копати завглибшки 0,55—0,60 метра, а на глибоких грунтах Лісостепу і Степу — 0,65—0,70 метра.

Кращий час для копання ям — осінь. При осінньому висад­жуванні дерев ями треба копати не пізніше як за 2—3 тижні до садіння.

Для ягідних кущів —смородини, порічок, аґрусу і малини -ями   копають завширшки  50  і  завглибшки  40 сантиметрів.  Пі виноград відповідно —70 на 70 сантиметрів, а на піщаних грун­тах  глибину доводять до 80 сантиметрів.

При   копанні   ям   верхній    родючий   шар   грунту    викидають на   одну   купу,   а   нижній — на  другу.

Leave a Reply