You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Передпосадкова підготовка грунту

Якщо присадибні ділянки  розміщені  на  типо­вих для зони освоєних грунтах, передпосадкова їх підготовка  включає  як  суцільне,  так  і  локальне внесення   органічних   і   мінеральних   добрив.

При суцільному внесенні залежно від родючості грунту на 1 м2 під перекопування вносять 6—10 кг орга­нічних добрив та по 0,08—0,1   кг суперфосфату і 0,03—0,05 кг хлористого калію. Посадочні ями ко­пають шириною і глибиною 0,6—0,8 м, складаючи верхній  родючий  шар  грунту окремо.

Крім того, ями    заправляють    органічними     добривами — по 12—15 кг перегною або компосту, а якщо їх не­має— мінеральними    (суперфосфат — 0,1—0,12  кг, калійна сіль — 0,05—0,07, аміачна селітра — 0,05— 0,08 кг).

Добрива добре змішують з грунтом   по всьому об’єму ями. Посадочні ями копають і за­правляють заздалегідь. Під час садіння на місці засипаної ями роблять тільки ямку такої величи­ни,  щоб у ній могли вільно  розміститися  корені саджанця.

Leave a Reply