You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Обрізування дерев із загущеною кроною

Моло­ді дерева, які протягом кількох років не обрізува­лись, за 2—3 роки можна привести до культурного стану. У перший рік видаляють всю кореневу по­росль, звисаючі до землі гілки, при потребі зни­жують крону на 1,5—2,5 м. Вирізають окремі вер­тикальні гілки (конкуренти провідника), сухі та поламані пагони.

На другий   рік вирізають   жирові   пагони  на стовбурі, біля основи гілок, біля ран, видаляють або вкорочують гілки, що переплітаються, ростуть усередину крони.

В старих запущених садах спочатку також ви­різають   поросль,   зрізують   верхівки   стовбура   та верхніх скелетних гілок, видаляють частину заста­рілих  гілок.  Омолоджують  скелетні  та   напівскелетні гілки. В наступному році вирізають жирові пагони  біля основи  скелетних гілок.  На  відстані 0,7—0,8 м від стовбура жирові пагони на скелет­них гілках проріджують, залишаючи їх на відстані 0,2—0,25 м їх укорочують на висоті 0,4—0,6 м  від основи, а в наступні роки обрізують на бічні розгалуження.

Tags:

Leave a Reply