You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Формування та обрізування кущів чорноі смородини

Формування кущів починають відразу після посадки і закінчують через 4—5 років, коли матимуть по 14—18 гілок різного віку.

При садінні обрізують кожний пагін, залишаю­чи по 2—3 добре розвинені бруньки. З пагонів, що виростуть з цих бруньок, наступного року за­лишають на кущі чотири-п’ять найбільш розвине­них, а решту видаляють біля землі, не залишаючи пеньків.

І якщо протягом першого року рослини погано розвивались і дали мало пагонів, слід зрі­зати всі пагони на рівні грунту.

Протягом наступних 2—3 років залишають що­річно по 3—4 найбільш розвинених та добре роз­міщених прикореневих пагони. Якщо їх утворює­ться мало, то слід вирізати 1—2 скелетні гілки, навіть якщо вони вже дають урожай.

Дальше формування і обрізування кущів чор­ної смородини і порічок полягає у видаленні по­хилених гілок, слабих, пошкоджених шкідниками і хворобами, заміні малопродуктивних старих (понад 4—5 років у чорної смородини та 6—7 рокіп у порічок).

Обрізувати кущі краще восени, а вліт­ку після збирання врожаю слід вирізати пагони, пошкоджені склівкою, златкою. Зрізані гілки виносять і негайно спалюють.  У старих запущених кущах вирізають насамперед старі малопродуктивні гілки, видаляють слабі та пошкоджені пагони. При дбайливому догляді це спричинює ріст нових прикореневих пагонів замі­щення.

Leave a Reply