You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Дорощування овочів

Щоб  збільшити  строк  споживання  деяких  овочів  у  пізньоосінній період, вдаються до їх дорощування в теплицях, парниках, погребах, кімнатах.

Найчастіше для подовження строку споживання свіжих плодів помі­дорів кущі перед настанням сталих холодних днів викопують і заносять до теплиці або кімнати, де плоди й достигають. Навіть вирвані з корінням 1 підвішені верхівкою вниз, рослини ще довго будуть вам давати плоди.

Якщо ж кущі помідорів і солодкого перцю ще з весни посадити в поліети­ленове відро або мішок чи якусь іншу посудину і влітку вирощувати на городі, а з настанням холодів занести до кімнати, то строк споживання свіжої продукції можна подовжити аж до Нового року.

Аналогічним способом можна розширити строк постачання зелені петрушки, селери, кропу та інших зеленних культур, якщо їх заздалегідь теж висіяти або висадити в ящиках і з настанням холодів занести до теплого приміщення. Але це ще не дорощування овочів.

Власне дорощування — це коли вирва­ні з корінням овочеві (цвітна, брюссельська капуста і брокколі, ци-буля-порей, салат вітлуф, кардон, мангольд, спаржа та інші) прикопують у вологий пісок чи грунт у погребі або в іншому приміщенні з температу­рою 4—10 °С тепла.

За-рахунок поживних речовин листя вони не лише зберігають урожай їстівних частин рослин, а навіть підвищують його, поліпшуючи якість.

Але обов’язкова умова при цьому — рослини, відіб­рані для дорощування, повинні бути здоровими, не пошкодженими за­морозками, в погребі проведена дезинфекція сірчаним газом, а пісок — свіжим і бажано прожареним, а потім уже зволоженим.

Tags:

Leave a Reply