You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Обрізування малини

Малина. Після посадки стебла рослин зрізають біля самої поверхні грунту. У перші 2—3 роки після садіння створюють вздовж ряду суцільні смуги стебел завширшки 0,4—0,6 м.

З паростків, що виростають у межах смуги, навесні другого року лишають найбільш сильні, розміщені на відстані 0,15—0,2 м один від одного, а решту зрізують на рівні поверхні грунту. Залишені стебла обрізують на висоті 1,5—1,7 м до першої добре розвиненої бруньки, що перези­мувала.

Зразу ж після збирання врожаю виріза­ють усі дворічні стебла, які відплодоносили. їх виносять з плантації і спалюють. Одночасно вирі­зають і слабі паростки, які не можна буде вико­ристати для плодоношення наступного року.

При весняному обрізуванні  малини одночасно із укороченням стебел проводять остаточне норму­вання їх кількості, видаляючи слабкі, пошкодже­ні шкідниками і уражені хворобами, поламані. На 1 пог. м ряду, залежно від сорту, залишають 15—20 стебел.

Якщо на ділянці вирощується один сорт, то пе­ріод збирання ягід можна подовжити, обрізуючи навесні стебла на різну висоту. Одну частину їх укорочують до першої добре розвинутої живої бруньки — на 1,5—1,7 м, другу — до висоти 1— 1,2 м. На останніх пагонах ягоди достигнуть найпізніше.

Leave a Reply