Суп «старовинний» з рибою
Рибу нарізають на кусочки і відварюють з коренями, а потім відкидають на сито. У рибному бульйоні відварюють нарізану кубиками і обчищену брукву і ріпу, ячні або гречані крупи, нарізану кубиками картоплю.
Суп заправляють пасерованою цибулею, додають відварну рибу, вершки або сметану і доводять до кипіння. При подачі на стіл посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу.
Якщо немає ріпи або брукви, їх можна замінити кабачками або картоплею в тій самій кількості.
Рибне філе — 300, бруква або ріпа — 150, гречані крупи—80, ріпчаста цибуля—100, сметана — 60, картопля — 300, кріп — 10, петрушка — 20, свиняче сало або олія — 50, спеції — за смаком.