You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Обробка продуктів моря

Трепангів перед використанням у їжу поперед­ньо промивають, заливають холодною водою і від­мочують у ній 25—ЗО хв, два-три рази міняючи при цьому воду. Потім їх розбирають: роблять розріз вздовж черевця і через нього видаляють кишечник, промивають, заливають водою і на малому вогні варять 3—4 год до готовності.

Готових трепангів до використання залишають у відварі. Варених трепангів перед використанням для приготування страв промивають.

Морська капуста. В їжу звичайно використову­ють такі її товарні форми: морожену морську ка­пусту, капусту в кусках, капусту-стружку. Перед приготуванням будь-яких страв морську капусту старанно обробляють.

Спочатку її промивають теп­лою водою для видалення різноманітних домішок та зайвих мінеральних солей, а потім замочують у холодній воді протягом 12 год (на одну масову частину водорості беруть 7—8 масових частин во­ди).

Потім морську капусту три рази підряд варять у киплячій воді протягом 15 хв, кожного разу мі­няючи воду. Оброблена водорость вважається при­датною для приготування страв.

Leave a Reply