You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Обробка кальмарів

Кальмари надходять у торговельну мережу у ви­гляді філе (заморожені в блоках без голів і нутро­щів з добре зачищеною черевною порожниною) або у вигляді замороженого фаршу, а також консерво­ваними.

Морожених кальмарів відтаюють, а потім зніма­ють з них плівку. Це легко зробити, якщо знімати плівку, із спинки. У важких випадках плівку поси­пають крупною сіллю, загортають її у серветку і труть.

Коли плівка зніметься, кальмарів промивають і варять у підсоленій воді на малому вогні 3—5 хв, але не більше, бо м’ясо стає дуже твердим.

Філе кальмара після розморожування можна та­кож покласти в каструлю, залити його гарячою во­дою (55—65° С) і безперервно помішувати 3—5 хв. Після цього плівку зняти легше. Обчищеного від плівки кальмара промивають водою.

Фарш  із   кальмарів треба  тільки  розморозити.

Готовий напівфабрикат, з якого господарка юже швидко приготувати млинчики, запіканки, пи­ріжки, кулеб’яки, біляші та інші вироби.

Варені кальмари використовують в різноманіт­них овочевих салатах та холодних закусках. З них готують гарячі страви з овочами, крупами, картоплею і рибою.  Готують кальмарів також і в смажено­му вигляді.

Tags:

Leave a Reply