You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Нерибні продукти моря

Креветки залежно від місця вилову відомі під різними назвами. Ловлять креветок у морях Тихого океану, в Чорному, Баренцовому та інших морях.

У водах Далекого Сходу ловлять такі їх види: Шримс-Ведмедик, Трав’яний Шримс, гребінчасту креветку, в Баренцовому морі — Північний Шримс і рожеву креветку, в Чорному морі — трав’яну кре­ветку, в Атлантичному та Індійському океанах — білу, рожеву й коричневу креветку.

М’ясо креветок характеризується високою харчо­вою цінністю і є джерелом повноцінного білка (15—20%, мікроелементів і вітамінів, а жирність його невелика (0,8—1,2%).

Омари й лангусти. Омари зовнішнім виглядом нагадують річкових раків, але вони більших роз­мірів. Середня довжина омарів — 40—50 см при масі 4—6 кг. Промислове значення мають два види омарів — звичайний і американський.

Звичайний омар водиться у Північному морі, американський — в Атлантичному океані, їстівне в омарів м’ясо кле­шень та черевце (шийка).

.. Лангусти водяться в Середземному морі, багато іх у тропічних і помірних морях Атлантичного і Ти­хого океанів. Довжина лангустів досягає 40 см ма­са — д0 4 кг.

У м’ясі омарів міститься 14—15% білка і 1,5— в м’ясі лангустів —19,3%  білка і 0,2%

Tags:

Leave a Reply