You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Кулінарні вироби з рибного фаршу

Кулінарні вироби з рибного фаршу. Фарширована риба. Рибний фарш готують з хлібом, цибулею, яйцями та прянощами за спеціаль­ною рецептурою і наповнюють ним оболонку риби (філе з шкірою або шкіру, зняту «панчохою»). Зроблені рибні батони проварюють і після охоло­дження направляють у продаж.

Рибні котлети готують з м’яса риби, яка не має дрібних міжм’язових кісток. Для цього у промитої риби видаляють всі кістки і шкіру й двічі нропус-кають крізь м’ясорубку.

Подрібнене філе старанно перемішують з розмоченим пшеничним хлібом, смаженою цибулею, меленим перцем, сіллю, а в тріско­вий фарш додають ще й яйця. З фаршу роблять кот­лети або биточки, панірують і продають їх або сма­женими, або сирими. Вміст солі у таких виробах становить 1,5—2%.

Для ковбас і рибних сосисок підбирають фарш за спеціальною рецептурою і подрібнюють. Одержа­ні рибні ковбаси проварюють, коптять і охолоджу­ють. Підбираючи різні породи риби й різні добав­ки, можна одержати смачні й поживні рибні ковба­си і сосиски.

Рибний холодець готують з голів красної риби, філе тріски тощо.

Кулінарні вироби з ікри. Ікра час­тикової риби —- висококалорійна і корисна сирови­на. З мороженої і свіжої ікри звичайно готують хлібці й запіканки, які завдяки прянощам, цукру й маслу, що додаються до них, дуже смачні й по­живні.

Кулінарні вироби з оселедцевої риб й. Січені оселедці готують із дозрілих мало-солоних оселедців, їх подрібнюють, змішують з хлі­бом, прянощами, цибулею, вершковим маслом і олі­єю та яйцями. Це дуже смачна закуска.

Для паст з оселедцевої риби використовують до­зрілих оселедців, кільку, салаку простого й пряного засолу. Філе риби тонко розтирають до однорід­ної консистенції і змішують з вершковим маслом; та цукром, додають кріп, оцет і спеції. Ці пасти мають гострі пікантні смак і аромат.

До     рибно-борошняної      кулінарії лежать пироги, пиріжки, кулеб’яки, розтягаї, во­ловани з листкового тіста.

Заморожені кулінарні вироби. Звичайні кулінарні вироби — продукти, які швидко псуються, тому допустимий строк зберігання їх не перевищує 24—48 год. Це обмежує можливість ши­рокого розвитку кулінарного виробництва. Тому за­раз розвивається і надалі, очевидно, матиме широ­ке застосування приготування замороженої рибної кулінарної продукції.

Заморожені кулінарні вироби — продукти, які не потребують жодної додаткової обробки, крім пі­дігрівання. Заморожують майже всі види кулінар­них виробів.

Б е л й п — продукт, розроблений в Інституті харчування. Готують його з фаршу тріски і прісного кальцинованого си­ру, одержаного з незбираного знежиреного моло­ка. Белип — концентрат трьох найважливіших амі­нокислот: триптофану, лізину й метионіну.

Ніжний і приємний на смак белип використо­вують у поєднанні з олією та гарніром з ово­чів. З нього можна приготувати смачні кулінарні вироби: пиріжки, пудинги, кулеб’яки і запіканки. Белип — дуже корисний для хворих атеросклеро­зом, ожирінням і деякими іншими захворюван­нями.

Tags: , ,

Leave a Reply