You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Білкова паста “Океан”

У даний час учені всього світу шукають шляхи для повного задоволення людей у їжі, і, на­самперед, у білку.

Співробітни­ки Всесоюзного науково-дослід­ного інституту морського рибно­го господарства і океанографії розробили технологію приготування білкової пасти «Океан» з дрібних креветок — криля, який водить­ся в антарктичних водах.

Паста «Океан» містить 15—25% білка, 5— 10% жиру, 2—3% мінеральних речовин, 20% вугле­водів, а також вітаміни групи В.

Великий вміст біл­ка, який включає всі незамінні амінокислоти, гово­рить про високу поживну цінність пасти, яка є ду­же цінним дієтичним та лікувальним продуктом. За амінокислотним складом вона не поступається перед курчатами, тріскою й ракоподібними.

Особ­ливістю білка пасти «Океан» є його висока засвою­ваність, що не поступається перед засвоюваністю білка яловичини й молока.

У пасти «Океан» приємний солодкуватий смак і аромат м’яса  креветок.  Ця  паста добре поєднує­ться    з    картоплею,    рисом,    капустою,    ріпчастою цибулею, майонезом, сиром,   вершковим   маслом  і використовується для приготування закусок, паштетів, форшмаків, перших і других страв.

Перед  використанням   пасту  «Океан»  спочатку охолоджують, а потім 3-4 хв   припускають і охолоджують. Під час припускання пасту перемішують  через кожну хвилину. При цьому вона рівномірні­ше піддається тепловій обробці, а це забезпечує нормальне випарювання рідини.

Для страв з наступною тепловою обробкою по­переднє припускання не потрібне.

Leave a Reply