You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Заварювання чаю

Щоб одержати смачний ароматний чай, треба вміло його заварювати. Для цього сухий чай заваріть окропом у фарфо­рових або фаянсових чайниках, які попередньо треба сполоснути гарячою водою.

Окріп налийте спочатку не більше, ніж на 2/з об’єму чайника, а че­рез 4—5 хвилин настоювання долийте чайник до повного об’єму. Для кра­щого настоювання чайник після заварки рекомендується накрити сервет­кою або рушником.

Не можна кип’ятити заварений чай або довго тримати його на га­рячій плиті. Від цього він втрачає свій приємний смак і аромат. Крім того, чай слід заварювати невеликими порціями — звичайно беруть 1 чайну ложку на 6—8 склянок окропу.

Чайні напої готують з листя різних рослин, а також з плодів, ягід і овочів. У цих напоях немає кофеїну, і тому вони не мають тонізуючих властивостей. Вони дають міцний настій і приємний запах і смак, що нага­дує натуральний чай.

Найпоширенішими чайними напоями є фруктовий та малиновий. Фруктові напої готують також з підсмажених плодів — груш (дички), яб­лук (кислиці), горобини, а також цикорію і фруктової есенції. В малино­вий напій, крім цих продуктів, додають патоку.

Tags:

Leave a Reply