You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Закуски з риби. Бутерброди

Для    бутербродів    з    рибними продуктами найчастіше викори­стовують  пшеничний  хліб. Але деякі рибні продукти (оселедці, кілька тощо)   бажано готувати з    чорним    житнім,   обдирним, столовим і так званим ризьким хлібом. Хліб для звичайних бутербродів нарізають акуратними скибочками завтовшки 1 —1,5 см.

Для кожного бутерброда використовують при­близно 5—7 г вершкового масла, яке намазують на хліб рівним шаром. Якщо готують бутерброди з рибою або рибними продуктами з більшим вміс­том жиру, масло на хліб можна не намазувати. При цьому продукт, покладений на скибочку хліба, прикрашають маленьким кусочком вершкового масла.

Підготовлені бутерброди викладають на блюда або тарілки на паперові серветки.

Крім звичайних, можна приготувати закриті бутерброди, так звані сандвічі. Сандвіч з рибою або рибними продуктами являє собою дві тонких (завтовшки по 0,5 см) скибочки пшеничного хліба, Ізаних маслом, між якими вкладено будь-який рибний, переважно гастрономічний продукт. Ці бу­терброди зручні, якщо снідають не дома, а під час екскурсій, туристських походів тощо.

Приємний смак мають сандвічі з відварною або гарячого копчення рибою, якщо скибочки пшеничного

хліба   змазати   маслом,   старанно   змішаним тертим   хріном.   Апетитні   сандвічі    з    морським окунем гарячего копчення, смаженою міногою. Ски­бочки пшеничного хліба в цьому разі можна змаза­ти маслом, розтертим з гірчицею.

Перед вечерею до чаю, а також до святкового столу добре подати маленькі закусочні бутерброди, відомі в кулінарії під назвою канапе.

Ці бутерброди дуже красиві, апетитні й смачні; їх готують з пше­ничного або житнього трохи черствого (вчорашньо­го) хліба скибочками завтовшки 0,5 см.

Для приготування канапе використовують най­різноманітніші рибні продукти, їх прикрашають сві­жою зеленню, овочами, зеленою цибулею, маслина­ми, січеними круто звареними яйцями, лимонами, капарцями, свіжими яблуками, маринованим черво­ним перцем, ягідками моченої брусниці, журавлини тощо.

Для прикрашання бутербродів використо­вують також соуси — майонез, майонез з корнішо­нами, хрін тощо, які надають бутербродам приєм­ного аромату й пікантного смаку.

Для подачі до столу маленькі закусочні бутер­броди треба покласти в холодильник, щоб продук­ти добре тримались на хлібі. Канапе подають у ва­зах або на тарілках.

Tags:

Leave a Reply