You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Як приготувати козацький напій

Ви куштували будь-коли козацький квас? Ні? В такому разі обо­в’язково покуштуйте. Як приготувати його? Будь ласка, ось рецепт:

1,5 кг житніх сухарів поливають 35 літрами окропу і залишають на 8 годин. У склянці цього настою розводять 100 г дріжджів, столову ложку борошна. Розмішують і дають постояти, щоб суміш підійшла.

Через марлю проціджують настій, кладуть II кг цукру, додають розведені дріжджі і старанно перемішують. На 12—15 годин квас ставлять у тепло місце. Потім ще раз проціджують, розливають у пляшки. В кожну ііляшку кладуть скибочку лимона і кілька ізюминок, закорковують і через 2   години   виносять   на   холод.   Як   тільки   квас   охолоне — його   подають до столу.

Для поліпшення смаку хлібного квасу можна додати у нього кори­цю, ізюм, м’яту та інші прянощі.

Хочете, щоб пиво було якомога смачнішим? В такому разі охоло­діть його до температури +10°С. А що подавати до пива?

Найкраще сир, воблу, краби, рибні копченості, раки, круті яйця, солені сухарі, соломку, смажений горіх, тверді копчені ковбаси, гарячі сосиски або сардельки 3 тушкованою капустою тощо.

Leave a Reply