You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Страви з грибів

Поласувати щойно зібраними грибами можна прямо у лісі. Якщо є сковорідка, вирийте у землі невеличку траншею, розкладіть багаття і смаж­те. Можна засмажити «шашлик» з грибів, намотавши на паличку шматок дроту. Особливо смачно вийде, якщо попередньо занурити кожен гриб в олію.

Шашлик з грибів готують ще й так. На тонкі вербові лозини, очищені від кори, нанизують шапки білих грибів, сироїжок, підосичників, підберез­ників, не притискуючи їх щільно один до одного. Гриби треба трохи присо­лити і підсмажити над жаринками.

Удома можна приготувати з грибів найрізноманітніші страви. Зауважимо, шо 1 кг сухих білих грибів за поживністю дорівнює 3 кг м’яса; що грибні навари (бульйони) корисні людям, в яких шлунок виділяв недо­статню кількість соків, але мають бути виключені з раціону при катарах шлунку, виразковій хворобі, захворюваннях нирок і печінки.

Скористайтеся з рецептів грибних страв, що пропонуються нижче.

1.        Суп із свіжих грибів. Начистити 500 г свіжих грибів, промити їх у холодній воді і дрібно посікти. У каструлі з розігрітим вершковим маслом (1 столова ложка) підсмажити дрібно нарізану цибулину, додати гриби, об­смажити їх, влити 9—10 склянок води   і   варити   на сильному вогні.

Коли гриби стануть м’якими, додати 3—4 дрібно нарізані стеблини зеленої цибулі, зелень петрушки, 2—3 картоплини, нарізані кубиками, сіль за смаком і ва­рити протягом 10—15 хвилин.

Потім обережно всипати столову ложку бо­рошна, довести до кипіння і зняти з вогню. Перед подачею до столу суп за­правити сметаною або кислим молоком і посипати чорним перцем.

2.        Суп грибний з рисом. Очистити, помити і дрібно нарізати 500 г гри­бів. Ніжки грибів та 2—3 дрібно посічені цибулини спасерувати в олії, потім покласти їх у киплячий кістковий бульйон або воду і варити протягом 5— 10 хвилин па помірному вогні.

Після цього всипати в каструлю шляпки грибів, півсклянки рису або вермішелі, а трохи згодом — 2—3 старанно по­дрібнених помідори.

Дати супу покипіти приблизно 20 хвилин, зняти з вог­ню, посолити, додати чорний перець, зелень петрушки та столову ложку вершкового масла. При подачі до столу у тарілку покладіть ложку сметани або кислого молока. Грибний суп можна заправити також смаженою ци­булею.

3.        Суп картопляний з грибами. У каструлі розігріти 2—3 столові ложки вершкового масла, додати 1—2 дрібно посічені цибулини і підсмажити, до­лити 2 л кісткового бульйону або гарячої води і довести до кипіння. Потім додати 500 г подрібнених грибів і 500 г картоплі, нарізаної кубиками.

Коли картопля майже звариться, додати 3—4 нарізаних помідори. Окремо у вер­шковому маслі підсмажити ложку борошна   і   ложку   томатного пюре або 1—2 помідори, натерті на тертушці, і покласти у суп. Дати йому покипіти ще близько 10 хвилин і зняти з вогню. Перед подачею  до  столу   посипати зеленню петрушки.

Leave a Reply