You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Шашлик

Ниркову частину баранини обмивають, обчищають і, зрізавши сухожилки, надрізають, щоб під час смаження шматки баранини не стягувало, і нарізають по одному шматку (250 г)  на порцію.

Нирки також обмивають і розрізають навпіл. Підготовлені баранину і нир­ки складають в посуд, солять, посипають перцем, подрібненою ріпчастою цибулею  та  зеленню  петрушки,  збризкують  оцтом   або  лимонним  соком і залишають на 2—3 години для маринування.

Перед смаженням кожен шматок баранини настромляють на метале­вий рожен, додаючи з обох боків шматка по половині нирки, і смажать над вугіллям без полум’я. Під час смаження рожен повертають (щоб бара­нина рівномірно просмажувалась). За відсутності жаровні шашлик можна смажити на сковорідці.

Готовий шашлик знімають з рожна і подають цілим шматком разом 3  нирками, поклавши на тарілку скибочку лимона і посипавши зеленою цибулею та зеленню петрушки. Окремо подають соус «Південний».

Набір продуктів: 500 г баранини, 2 нирки, -1 ріпчаста цибулина, 100 г золеної цибулі, 1 столова ложка оцту, пів лимона.

Tags:

Leave a Reply