You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Салати і вінегрети

Салати й вінегрети — блюда із зелені, овочів, грибів у поєднан­ні з морською рибою, пастою «Океан», а також нерибними продуктами моря, які в основ­ному обробляють так само, як і в процесі приготування гаря­чих страв.

Для приготування з морської риби салатів вико­ристовують спинку минтая, кликача, льодяну, сква-му, морського карася, макруруса, сериолелу, сріб­лястого хека і багато іншої риби у відварному і припущеному вигляді (сериолелу готують лише в припущеному вигляді).

Щоб поліпшити якість салатів і вінегретів, кар­топлю і моркву для цих страв відварюють обчище­ними і в міру остигання нарізають (зберігати захололу картоплю не рекомендується).

Моркву спо­чатку обчищають, а потім нарізають і припускають з невеликою кількістю води до готовності. Під час припускання до моркви додають частину олії, що сприяє кращому розчиненню і засвоєнню каротину (провітаміну А).

Щоб обчищені бульби картоплі під час варіння зберігали свою форму, їх варять при слабкому ки­пінні 15—20 хв (до напівготовності), а потім злива­ють майже всю воду, знову закривають каструлю кришкою і доводять картоплю до готовності на парі.

В  лушпинні  треба   відварювати тільки ту   картоплю, яка дуже розварюється.

Всі салати і вінегрети заправляють після того, як овочі й рибні продукти охолонуть, і лише перед подачею страви на стіл. Навіть короткочасне збе­рігання заправлених салатів погіршує їх смак.

Leave a Reply