You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Рецепти грибних страв

1    Салат із свіжих грибів. Гриби почистити, вимити і варити в підсоле­ній воді близько ЗО хвилин, додавши чорного перцю в зернах і, за бажан­ням, лавровий листок. Потім гриби добре відцідити, подрібнити, присмачити соусом з оцту, олії та часнику. При   подачі  до   столу  посипати зеленню петрушки.

2.   Салат з картоплі та грибів. Окремо зварені в підсоленій воді картоп­лю і гриби нарізати, змішати, додати натертий корінець   селери   і   залиті їі майонезом.

3. Салат із солених або маринованих грибів. Нарізати 500 г грибів, дві цибулини або 100 г зеленої цибулі, додати 100 г золеного горошку і перемі­шати з майонезом. Можна покласти у салат 2—3 відварені картоплини.

4.Вінегрет з грибами. Порізати тонкими шматочками варену картоплю, буряки,  моркву, огірки,  цибулю, змішати все  це з  попередньо  промитою і віджатою квашеною капустою і пошаткованими солоними чи мариновани­ми грибами. Заправити вінегрет олією, додати за смаком оцет, сіль, цукор
і трохи перцю.

5.Тушковані гриби в помідорами. Почищені гриби нарізати скибочка­ми, підсмажити в олії, додати смажену цибулю, сметану і тушкувати. Зверху покласти скибочки окремо підсмажених помідорів і посипати кропом.

6.Тушкована квашена капуста з грибами. Сушені гриби вимити, зва­рити й нарізати соломкою. Віджату квашену капусту залити грибним відва­ром і тушкувати. Коли капуста стане м’якою, додати нарізану, злегка під­смажену разом з посіченими грибами цибулю, підсмажене борошно, перець,
сметану  Все добре змішати і тушкувати 8—10 хвилин.

На 1 кг квашеної капусти потрібно: 2 столові ложки жиру, 1 столову ложку борошна, ЗО г сушених грибів, 1 цибулину, 3 горошини перцю, пів­склянки сметани, півсклянки грибного відвару.

7.         Фарш   капустяний з   грибами. Квашену  капусту   (1   кг) віджати й тушкувати з грибним бульйоном, одержаним прн відварюванні 80 г сухих грибів.

Зварені гриби нашаткувати, обсмажити, а потім додати до капусти. Окремо обсмажити нарізану цибулю (3 головки). Все це перемішати.

Перед використанням полити розтопленим вершковим маслом і поси­пати смаженою цибулею.

8.    Грибна ікра. Ікру готують із сушених, солених або маринованих грибів.

Солені (мариновані) гриби вимити, відкинути на друшляк і подріб­нити. Нарізану цибулю злегка підсмажити в олії, коли остигне — змішати з грибами.

Сухі гриби треба зварити, пропустити крізь м’ясорубку і змішати з під­смаженою цибулею. Додати солі, оцту або лимонного соку.

На 250 г солених або маринованих грибів (50 г сухих) потрібно: голов­ка цибулі, 1—2 столові ложки олії.

Leave a Reply