You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Приготування страв з риби

Голови, кістки, шкіру і плавці риби, старанно промиті, можна вико­ристовувати для приготування бульйонів; зябра слід викидати.

Варена риба буде смачнішою, якщо зварити її не розрізаючи, цілою. А найкраще — зварити рибу на парі.

Воду при варінні риби треба солити більше, ніж при варінні м’яса та інших продуктів.

Чим більша риба, тим ретельніше її проварюють. Стара риба — носій найдрібніших паразитів, проникнення яких у людський організм спричиняє­ться до тяжких захворювань.

Риба під час варіння збереже свою форму, якщо її перев’язати шпага­том і покласти черевцем донизу.

Щука має мулистий присмак, тому під час її варіння у воду слід додавати якомога більше прянощів.

Кинуту на кригу і заморожену на вітрі рибу (особливо окуня) по­тім важко очищати від луски. Спійману рибу рекомендується складати в сніжну яму, а на кризі присипати снігом або прикривати рюкзаком.

Багато клопоту завдає чищення риби від луски. Як спростити цю роботу? Покладіть улов на хвильку в гарячу воду, і луска легко зніметься під ножем, особливо якщо попередньо видалити плавці. Слизьку рибу легше чистити, обкачавши її в солі.

Якщо під час розбирання риби випадково розлилась жовч, протріть місця, куди вона потрапила, сіллю і промийте холодною водою.

Як визначити, чи не зіпсована свіжа риба? Зваріть шматочок її у закритій посудині.

У свіжої риби яскраво-червоні зябра, опуклі прозорі очі і гладенька блискуча луска, яка щільно прилягає до шкіри. Якщо натиснути на шкіру пальцем, ямка на поверхні або зовсім не утворюється, або швидко зникає. У воді свіжа риба одразу тоне.

Дрібна риба смачна, але їсти її неприємно — не стільки їси, скільки витягаєш кісточки. Коли ж знімаючи луску, зробити на кожній рибці гост­рим ножем кілька надрізів, то дрібні кісточки переріжуться і тому після варіння чи смаження зовсім не відчуватимуться.

Виделки і ножі не будуть тхнути рибою, якщо їх перед миттям про­терти олією або свіжою норкою лимона.

Запах риби зникає, якщо посуд перед миттям протерти сухою гірчицею.

Руки і посуд не будуть відгонити свіжою рибою, якщо помити їх у воді з оцтом (на 2 л води — столова ложка оцту).

Tags:

Leave a Reply