You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Пиріжки жарені з дріжджового тіста

Поставити опару, для чого в теплій воді (або молоці) розчинити дріжджі, всипати половину взятого для тіста борошна і добре вимісити, щоб не було грудочок.

Посуд з опарою поставити на 40—50 хвилин у тепле місце, щоб вона підійшла. Коли тісто підійде, покласти в нього розтоплене масло, яйця, цукор, сіль, добре розмішати, всипати решту борошна і місити доти, поки воно  стане відставати від стінок посуду.

Після цього тісто знову поставити в тепле місце на І1/2 години. Як тільки тісто підійде, його треба перемісити і дати знову підійти, а потім викласти на стіл або дошку, посипану борошном, для приготування пиріжків.

Таке ж тісто можна приготувати і без опари. Розвести дріжджі у воді або молоці, покласти масло, яйця, цукор і сіль, всипати все борошно, добре вимісити і дати після цього тісту двічі підійти.

За час, поки зійде тісто, треба приготувати начинку з таким розрахунком, щоб, як тільки буде готове тісто, зразу ж почати робити пиріжки.

Готове опарне або безопарне тісто для пиріжків розрізати на кусочки, розкачати їх, надаючи форми кульки, дати трохи піднятись.

Потім кожну кульку розкачати у вигляді коржика завтовшки 0,5—1 сантиметр, покласти на середину його начинку, з’єднати краї тіста і защипати. Пиріжки скласти на дошку або пиріжковий лист, посипаний борошном, і дати їм піднятися в теплому місці.

Після цього жарити пиріжки на сковороді з роз­топленим коров’ячим або рослинним маслом, перевертаючи їх з одного боку на другий, щоб вони підрум’янились. Так само готують пончики з варенням, повидлом, яблуками.

На 1 кілограм пшеничного борошна беруть:21/2 склянки молока або води, 2—З столові ложки масла, 1 столову ложку цукру, 2 яєць, 1 чайну ложку солі, ЗО грамів дріжджів.

Tags:

Leave a Reply