You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Млинці на опарі

Ставлять опару, для чого ллють у посуд 2 склянки теплої води, розводять дріжджі, сиплють 500 грамів борошна, розмішують до гладкості, накривають і ставлять у тепле місце приблизно на годину.

Коли опара підійде, додають сіль, цукор, яєчні жовтки, роз­топлене коров’яче або рослинне масло (або маргарин), розмішують і додають решту борошна, вимішуючи тісто до гладкості.

Потім розводять тісто теплим молоком, вливаючи його посту­пово по одній склянці і кожний раз вимішуючи тісто. Посуд з тістом накривають і ставлять у тепле місце.

Коли тісто підійде, його розмішують, щоб воно осіло, а потім знов  ставлять у тепле місце, дають йому підійти і ще раз осісти, Додавши в тісто збиті в піну яєчні білки.

Пекти млинці починають, як тільки підійде тісто. Добрі млинці бувають, якщо тісто підійшло не менше двох-трьох раз.

Щоб млинці були більш сухі, тісто треба готувати пополам з гречаним борошном. Опару ставлять на пшеничному борошні, додаючи столову ложку гречаного.

Решту гречаного борошна до­дають після підіймання опари разом із здобою (яйцями, мас­лом та ін). У цьому випадку тісто слід розводити теплим мо­локом.

Tags:

Leave a Reply