You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Корисні поради по приготуванню грибних страв

Для приготування супів-пюре найкраще використовувати шампінь­йони, білі гриби та сморжі.

Суп з бобових дуже смачний, якщо приготувати його на грибному відварі.

Овочі для грибних супів слід обсмажувати на столовому маргарині, олії чи вершковому маслі.

Підосичники і підберезники для приготування супів непридатні, оскільки дають темні відвари.

Запам’ятайте: в грибну солянку лимон класти не слід.

Ви готуєте борщ на грибному бульйоні? Ну що ж, це смачно! Варені порізані гриби слід класти в нього разом з підсмаженими овочами.

Вам заманулось присмачити шампіньйони прянощами? Не робіть цього. Адже прянощі гостро пахнуть і значно погіршують смак шампіньйонів.

Маєте намір якнайдовше зберегти шампіньйони? Ну що ж, в такому разі на кілька годин замочіть їх у холодній воді, потім обріжте забруднені частини ніжок, проваріть протягом 30—40 хвилин у підсоленій воді, додав­ши вершкове масло і лимонну кислоту, покладіть у скляні банки і поставте в прохолодне місце.

На відміну від інших свіжих грибів трюфелі добре зберігаються протягом місяця, а в піску — протягом 2 місяців.

Сушені гриби краще засвоюються, якщо їх розмолоти па кофейному млинку або розтовкти; з одержаного «грибного борошна» можна приготу­вати смачні соуси та супи. За смаковими якостями вони не постулат ймуть­ся перед стравами, приготовленими із свіжих грибів.

Leave a Reply