You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Корисні поради по приготування страв з риби

Юшка буде смачною, якщо спочатку відварити у казанку розрізану картоплю, ріпчасту цибулю з лавровим листом, а потім вже опусти­ти рибу.

Цілу рибу, очищену і посолену, обгорніть великим зеленим листком і закопайте у гарячий попіл багаття, що загасає. Через 40—45 хвилин їжа буде готова.

Вирішили зі свіжої риби приготувати начинку для пиріжків, куле­б’як, розтягаїв? В такому разі не треба її відварювати, досить облити кру­тим окропом.

Щоб котлети були пухкі, в котлетну масу з нежирної риби (напри­клад, щуки) слід додати холодну варену рибу.

Зробіть на рибі надрізи, і вона під час смаження не скручува­тиметься.

Ви зловили ляща, лина, карася чи, скажімо, коропа? В такому разі засмажте їх. Смаженими ці риби найсмачніші. Щоб смажена риба була соко­витою і рум’яною, її треба розрізати на шматки і за ЗО—40 хвилин до сма­ження замочити в молоці.

Риба при смаженні не розвалиться, якщо її тримати посоленою Ю—15 хвилин.

Хочете, щоб смак і зовнішній вигляд страв з тушкованої риби був якнайкращим? В такому разі додайте в них трохи відварних грибів (білих, шампіньйонів) або ракових шийок.

Запікаючи рибу, слід стежити за тим, щоб посуд (сковорода, блюдо) був по вінця заповнений, інакше волога швидко випарується, і риба вийде сухою та несмачною.

Сиру, припущену або смажену рибу можна запікати з гарніром (картоплею, капустою, макаронами та іншими продуктами), а також із соусом (грибним, томатним, сметанним, молочним тощо),

Щоб запекти рибу у сметанному соусі, спочатку на сковороду треба налити частину соусу, а потім покласти смажену рибу.

Рибу, призначену для приготування холодних страв, найкраще сма­жити на олії.

До відварної холодної риби добре пасує хріп.

Не викидайте риб’ячу луску. З неї можна приготувати рибне желе. Для цього луску слід залитії холодною водою (3 л води на 1 кг луски) і ва­рити при слабкому кипінні 1,5—2 години. Після варіння бульйон треба обо­в’язково процідити.

Tags:

Leave a Reply