You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Компот з яблук

Яблука консервують цілими, половинками, четвер­тинками та скибочками зі шкірочкою або без неї. Хороші компоти можна приготувати з твердих яблук. Якщо яблука перестиглі, м’які, кашоподібні, то компот буде несмачний і малопривабливий, а плоди — розваре­ними.

Відібрані для консервування яблука миють, обчища­ють шкірочку, видаляючи серцевину. Яблука з тонкою ароматною шкірочкою можна не обчищати.

Обчищені і нарізані яблука тримають у воді або в, 1%-ному розчині солі (10 г солі на 1 л води), щоб вони не потемніли. Підготовлені для  консервування  яблука більше ЗО хв. не зберігають, бо у воду або розчин солі переходить   частина   поживних   речовин   плодів. Перед розфасуванням яблука бланшують у киплячій воді протягом 3—5 хв.

Після цих операцій яблука укладають у банки, за­ливають гарячим 25%-ним цукровим сиропом, закату­ють і стерилізують. В банку місткістю 0,5 л укладають 330 г нарізаних плодів або 250 г цілих.

Пастеризують плоди при 85°: банки місткісті 0,5 л—15 хв., 1,0 — 25 хв. Можна стерилізувати при 100° відповідно 10 і 15 хв.

Tags:

Leave a Reply