You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Компот з персиків

Персиковий компот можна готувати кількох видів: з цілих персиків з шкіркою або без неї, з половинок або четвертинок з шкіркою або без неї.

Слід відбирати стиглі, але тверді плоди, їх миють. Шкірку можна видаляти так: помиті плоди_ укладають у друшляк і занурюють у киплячу воду на кілька хвилин, а потім у холодну.

Або персики занурюють у 2—3 %-ний розчин питної соди (980—970 мл води і 20—30 г соди) при температурі 60—70 °С і витримують доти, поки шкір­ка почне задиратися. Потім розчин соди зливають, пер­сики заливають чистою холодною водою і злегка пере­мішують. Шкірка добре відділяється, а ту, що залиши­лася, знімають вручну.

Великі персики розрізують, виймаючи кісточку. По­ловинки укладають обрізаною поверхнею вниз. Банки заливають гарячим сиропом 25—ЗО %-ної концентрації, накривають кришками і стерилізують у киплячій воді: місткістю 0,5 л — 10 хв, 1 л — 20 хв, 3 л — ЗО хв, негайно закупорюють та охолоджують.

Для того, щоб очищені персики не окислювалися на повітрі, в міру очищення їх складають у посуд з 0,1 %-ним розчином лимонної кислоти (на 1 л води 1 г лимон­ної кислоти).

Leave a Reply