You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Голубці з м”ясом по-українському

У білоголової капусти вирізують качани і відварюють її у підсоленій воді, викладають на друшляк, дають стекти воді і відрі­зують листя. Товсті жилки листя відрізують або відбивають сіка­чем.

На кожний листок кладуть фарш із м’яса і каші, загортають кінці, надаючи видовженої форми. М’ясо для фаршу пропускають через м’ясорубку, додають розсипчасту кашу пшоняну або ри­сову, злегка підсмажену цибулю ріпчасту, перець, часник, сіль і добре перемішують.

Підготовлені голубці, кладуть на лист, за­ливають сметанним соусом, ставлять у духовку і тушкують до готовності.

Сметанний соус готують так: злегка підсмажують на маслі до світложовтого кольору борошно, додають томат-пюре і продов­жують нагрівати 8—10 хвилин. Потім розводять гарячим бульйо­ном, варять на слабому вогні, солять, проціджують крізь сито, доводять до кипіння і заправляють сметаною.

На 160 грамів м’яса беруть: 200 грамів капусти свіжої, 1/2 сто­лової ложки рису або пшона, 15 грамів цибулі ріпчастої, 1/2 столової ложки жиру, до смаку перцю меленого, петрушки і часнику, 3/з склянки бульйону, 1/2 чайної ложки борошна, 1 чайну ложку мас­ла вершкового, 1 столову ложку сметани, 1 чайну ложку томату-пюре.

Leave a Reply