You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Як запобігти заразним кишковим інфекціям

Як же запобігти заразним кишковим інфекціям?

Усі, хто перебував у контакті з хворими, повинні деякий час (залежно від хвороби) перебувати під наглядом лікувальних установ. Випорожнення хворого, йою білизну, предмети догляду, посуд тощо треба ретельно дезин­фікувати.

Для цього використовують різні хімічні речовини, найчастіше — 100%-ний розчин хлорного вапна або 3%-ний розчин хлораміну. Ці речовини знищують збудників хвороб, але не шкідливі для людей.

Мухи, гризуни, таргани можуть переносити збудників хвороб з випо­рожнень на продукти харчування та навколишні речі. Цих переносників необхідно знищувати систематично і наполегливо.

Найнеобхідніша умова особистої профілактики кожної людини — мит­тя рук.

Необхідно також дбати про культуру приготування їжі. Овочі і фрукти перед вживанням треба мити холодною і споліскувати гарячою водою.

Боротьба із заразними кишковими захворюваннями не становить особ­ливих труднощів, якщо дотримується висока особиста і колективна санітар­на культура.

Іони срібла мають здатність знищувати мікроорганізми. Рана швид­ко загоїться, якщо покласти на неї срібну пластинку; вода в срібному посуді може довго зберігатися.

Як показали дослідження, заражена мікробами дизентерії і черевного тифу вода вже через 1—2 години після введення до неї срібла (1 мл на 1 л) стає надовго стерильною.

«Срібна вода» з успіхом застосовується в ряді лікувальних закладів. На думку компетентних клініцистів — при концентрації 5—20 мг на 1 л води — вона дуже ефективна при шлунково-кишкових захворюваннях, за­пальних процесах порожнини рота і носа, виразковій хворобі шлунка і т. д.

«Срібна вода» широко використовується також у харчовій промисло­вості і дуже корисна, зокрема при консервуванні фруктових соків, молока, а також при стерилізації посуду.

Leave a Reply