You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Про вживання питноі соди

Питна сода, мабуть, один з найпоширеніших засобів, до якого вда­ються ті, хто страждає від печії. Причому часто її приймають безладно, без призначення лікаря. Справді, печія швидко припиняється від соди.

Однак тривале її вживання може спричинитися до серйозних ускладнень. Нейтра­лізуючи соляну кислоту шлункового соку, питна сода на короткий час по­легшує стан людини.

Але вуглекислий газ, який виділяється при цьому, активізує діяльність клітин шлунка, і в результаті цього виділення соляної кислоти збільшується.

У людини, яка постійно вживає питну соду, може з явитися кволість, головний біль, спазматичні скорочення м’язів. Усі ці симптоми виникають тому, що питна сода, зв’язуючи соляну кислоту шлункового соку, швидко всмоктується слизовою оболонкою шлунково-кишкового тракту і, потрапля­ючи в кров, порушує її хімічний склад.

Отже, не займайтеся самолікуванням, а зверніться до лікаря. Пам ятаи-те, що печія може бути одним з проявів виразкової хвороби шлунка або дванадцятипалої кишки, запалення жовчного міхура, грижі. Інколи печія виникає й у здоровиу яюдей як реакція на певні харчові речовини, до яких організм особливо чутливий.

В такому разі треба обмежити їх кількість у раціоні і обов язково по­радитися з лікарем.

Питна сода категорично протипоказана людям з ускладненою виразко­вою хворобою (звуження пілоруса шлунка).

Институт харчування пропонує вва­жати середньою фізіологічною добовою нормою споживання однією люди­ною свіжих плодів і ягід 232 г і 8 г сухофруктів. Таким чином, у добовий набір продуктів харчування для однієї людини входить фруктів (у переводі на свіжі) приблизно 275 г, що становить на рік близько 100 кг.

Leave a Reply