You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Допомога при отруєннях

Отруєння. Найбільш часті причини харчових отруєнь — не­доброякісний м’ясний холодець, зіпсована риба, молочнокислі продукти, гриби, дикоростучі ягоди і зелень.

Потерпілого треба напоїти великою кількістю (декілька скля­нок) води, чаю або молока (під час непритомності напувати не можна).

Необхідно викликати блювання; для цього дають солону (мильну) воду або заводять глибоко в глотку два пальці. Якщо хворий перебуває в тяжкому стані, повертають йому голову набік, щоб він не захлинувся блювотою.

Потім треба дрібно розтовкти сухе деревне вугілля, розбовтати 1 —2 чайні ложки порошку в 1 —2 склянках води і дати випити отруєному.

При отруєнні міцною кислотою або лугом блювання спричи­няти не можна. В таких випадках слід давати вівсяний або льня­ний відвар, крохмальний клейстер, кисіль, коров’яче або рослинне масло, сирі яйця.

Нерідко у потерпілого виникає сонливість. Не можна давати йому спати; для цього його оббризкують водою, напувають міц­ним чаєм. При сильному збудженні укладають в постіль і не дають робити різких рухів. Якщо виникають судороги, треба зогрівати тіло грілками.

При отруєнні необхідно негайно вдатися до медичної допомоги.

Tags:

Leave a Reply