You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Цілющі чаї

ЦІЛЮЩІ ЧАЇ. Часто можна почути, що люди скаржаться: немає буцімто у   нас   хорошого,   справжнього чаю…

В цьому випадку ми розуміємо під   справжнім один із сортів південних чорних чаїв.   Вони,   звичайно смачні, пахучі. Але не такі вже й корисні завжди. І ми а запропонували дещо з напоїв, набагато кращих них.

Ось чудовий напій, який серед шанувальників дістав поетичну назву «Київська Русь». Це чай складний. Щоб напитися його, треба походити по лісу.

Можна пити чай із свіжого, тільки-но зірваного зілля можна те, що перелічимо нижче, висушити, заготовити на зиму. Від цього чай не втратить ні своїх пахощів, ні смаку, ні своїх цілющих властивостей.

Отже, «Київська Русь». Назбирайте молодого цвіту суниці, ожини, медуниці, малини, смородини, квітів бузини, черемхи, зірвіть кілька ягід чорниці,шипшини, глоду, трохи трави звіробою, золототисячника.

Додати сюди чебрецю і материнки, м’яти. Коли заварите всі листя, ягоди й трави, то казковий дух піде по хаті. А вас цей чай буде справжньою коморою вітамінів і ров’я.

Можна зробити чай з однієї ожини. Він смачний, добре вгамовує спрагу, гарно пахне, має дуже красивий колір. Цей чай регулює обмін речовин.

Суниця, черемха, чорниці. В давнину казали: в тому домі, де є ці рослини для чаю, нема чого робити хворобі.

ЯГОДИ ШИПШИНИ. Кожен знає, що шипшина — справжня лабораторія вітамінів і оздоровлення організму. Треба тільки правильно заварювати шипшину. Власне, це стосується всіх чаїв. Ягоди слід насипати в емальовану посудину, залити крутим окропом і дати настоятися протягом однієї-двох годин. Настій процідити, додати до нього трохи цукру або меду і пити замість чаю.

ЧАЙ ІЗ ЗВІРОБОЮ. Готується він так: береться дві столові ложки звіробою, заливається одним літром води, Доводиться до кипіння, настоюється 40 хв, проціджується і п’ється як чай з додаванням цукру або меду. Настій звіробою — справжня жива вода. Він зупиняє запальні процеси в організмі, регулює роботу серця і шлунково-кишкового тракту.

ЛИПОВИЙ ЧАЙ. Він незамінний при різних застудних захворюваннях. До липи можна додавати листя смородини, м’яти, меліси.

Чай із листя чорної смородини. Це екзотичний напій, приємний на смак, із запахом свіжої смородини. Він добре вгамовує спрагу, виявляє прекрасну дію на весь організм.

Tags:

Leave a Reply