You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Маринування помідорів

Для маринування відбирають здорові, цілі, достиглі помі­дори сливовидної або круглої форми, які попереду старанно про­мивають у воді для видалення бруду.

Маринування помідорів провадять у скляних банках, бутилях, а також у невеличких бочонках.

До укладання помідорів у банку на дно її кладуть прянощі — запашний і гіркий перець, корицю, гвоздику і лаврове листя. На однолітрову банку беруть по 5—7 зерен запашного, гіркого перцю, 1—2 шматочки кориці, 1—2 лаврових листки і 5—8 зерен гвоздики.

Банку з помідорами і прянощами заповнюють маринадною за­ливкою, яка готується так: в емальовану каструлю наливають 2 склянки води, 2 столові ложки цукру, !/2 столової ложки солі і всю цю суміш кип’ятять 10 хвилин. Після охолодження в зазна­чений розчин додають гранчасту склянку столового оцту 4-про-центної міцності.

Після заповнення банку з маринадом закупорюють пробками, які зверху заливають розтопленим парафіном. Герметичне заку­порені банки пастеризують так: банки ставлять у каструлю, на дно якої кладуть дерев’яну решітку, щоб вони не тріскались при нагріванні.

У каструлю наливають холодну воду з таким розрахунком, щоб вона покрила банки на 3/4 їх висоти, ставлять її на плиту і доводять температуру води до 85 градусів.

При цій температурі півлітрові банки витримують 20 хвилин, літрові — ЗО хвилин, трилітрові — 40—50 хвилин. Після закінчення пастеризації банки залишають у каструлі для остигання, а потім ставлять у прохолодне місце на зберігання.

Tags:

Leave a Reply