You are here: Home > Косметика > Технологія вирощування часнику

Хрін

Найпоширеніша, відома з давніх-давен, універсальна пряносмакова й лікувальна рослина. Хрін незамінний при солінні овочів. З нього готують безліч приправ до холодних м’ясних і рибних страв, використовують для підлив, для здобрення салатів, додають в холодники.

У хроні міститься значна кількість сильних фітонцидів — речовин, що згубно діють на мікроорганізми. Завдяки цьому хроном лікують ангі­ну та інші запальні хвороби порожнини рота і горла, а також гастрити, подагру, ревматизм та багато інших хвороб.

Хрін не утворює насіння, тому розмножується лише вегетативне — тонкими боковими корінцями, які зрізають з основного кореня гострим ножем восени. Рости на одному місці може довго, але корені поступово старіють, дрібнішають і втрачають товарність. Тому раз у 2—3 роки посадки хрону слід відновлювати. Розміщувати їх краще на ділянці багатолітників рядами через 40—50 см, а в ряду через 15—20 см.

Leave a Reply